Gareth Malone goes to Glyndebourne - deel 1

Added by | 10 yearss ago

880

NTR Podium
Gareth Malone goes to Glyndebourne

Uitzending: 22 en 29 juli en 5 augustus 2012, om 12.40 uur (afl1) en 13.00 uur (afl2 en 3) op Nederland 2
Website: www.ntr.nl/ntrpodium

Op 22 en 29 juli en 5 augustus zendt NTR Podium nogmaals de driedelige serie Gareth Malone goes to Glyndebourne uit. In deze meeslepende muzikale serie gaat koordirigent Gareth Malone in Engeland op zoek naar 50 jongeren die met hem mee willen gaan naar een van 's werelds meest prestigieuze operahuizen: Glyndebourne. Hun doel: zingen in een opera.
Twee maanden lang houdt Malone audities en passeren 450 jongeren de revue. De uiteindelijke 50 kandidaten vormen het koor voor de opera Knight Crew. Zal het hun lukken om binnen zes maanden in een twee uur durende opera te gaan zingen?

Deel 1 - 22 juli
Gareth Malone is aangetrokken als koordirigent voor een splinternieuwe opera Knight Crew, gecomponeerd door de Britse componist Julian Philips. De opera is gebaseerd op de roman van schrijfster Nicky Singer en is een 'urban' hervertelling van de legende van Koning Arthur. Gareths missie is het zoeken naar jongeren die nog nooit eerder een opera hebben gezien.Hij vindt ze door naar jongerencentra in achterstandswijken te gaan en met ze in gesprek te komen. We maken kennis met kinderen en hun achtergrond, soms schrijnend.

Deze serie werd bekroond met de International Emmy Award voor 'Best Arts Programme'.

Channel: Education Channel

Related tags: knight crew , opera , gareth malone , glyndebourne , emmy award , best programme , ntr , podium, ,

comments powered by Disqus

TerritorioScuola. Some rights reserved. Informazioni d'uso