Gareth Malone goes to Glyndebourne - deel 3

Added by | 10 yearss ago

756

Op 22 en 29 juli en 5 augustus zendt NTR Podium nogmaals de driedelige serie Gareth Malone goes to Glyndebourne uit. In deze meeslepende muzikale serie gaat koordirigent Gareth Malone in Engeland op zoek naar 50 jongeren die met hem mee willen gaan naar een van 's werelds meest prestigieuze operahuizen: Glyndebourne. Hun doel: zingen in een opera.
Twee maanden lang houdt Malone audities en passeren 450 jongeren de revue. De uiteindelijke 50 kandidaten vormen het koor voor de opera Knight Crew. Zal het hun lukken om binnen zes maanden in een twee uur durende opera te gaan zingen?

Deel 3 - 5 augustus
Er zitten twee maanden repeteren in de studio op en het gezelschap dat de opera Knight Crew gaat zingen beweegt zich voor het eerst naar het grote podium van Glyndebourne. De repetities met operaregisseur John Fulljames gaan door en dirigent Nicholas Collon dirigeert vanuit de orkestbak. Maar de jonge koorleden van Gareth zingen veel te zacht, en alle zeilen moeten worden bijgezet om ze harder te laten klinken.
Gareth Malone is tijdens de productie van Knight Crew verantwoordelijk voor drie koren en hij heeft 15 moeders nodig die het het Koor der Moeders moeten zingen. Waarom niet de moeders van zijn eigen jongerenkoor? Na een paar telefoontjes zijn er een paar moeders die mee willen doen. Desi wil graag dat zijn moeder Karen meedoet, maar is haar stem goed genoeg?

Deze serie werd bekroond met de International Emmy Award voor 'Best Arts Programme'.

Channel: Education Channel

Related tags: gareth malone , opera , bbc , the choir , ntr podium , ntr , knight crew, ,

comments powered by Disqus

TerritorioScuola. Some rights reserved. Informazioni d'uso