Personatge històric: Vicenç Mut
Protagonistes actuals: Víctor Martínez, professor de la UIB i Domingo Muñoz, director de l’Hotel Brasilia.


Vicenç Mut (Palma, 1614-1687) va contribuir a la renovació dels estudis astronòmics i va ser un precursor de línies de recerca i d’aplicació sistemàtica de mètodes empírics que, amb el pas del temps, es desenvoluparen àmpliament a l’astronomia. Representa, a més, la figura de l’home universalista, erudit, obert als coneixements del segle. Es va centrar en estudiar els cossos celestes i, entre ells, el sol, centre de la recerca del segle XVII. Així, va inventar un instrument semblant a una camera fosca per mesurar el sol.

Actualment, des de la UIB, es treballa, gràcies a les aplicacions d’estudis òptics, en sistemes de captació solar que permeten un aprofitament màxim de l’energia solar amb un estalvi de costos, un menor impacte ambiental i major integració en el territori. Sistemes incorporats per les empreses turístiques, interessades en les energies d’origen renovable i en l’atracció que signifiquen, de cara als mercats, les instal.lacions sostenibles.

Channel: Sci & Tech Channel

Related tags: COMBARRO , DIA DE COLON , O DIA DE COLON COMBARRO , POIO PONTEVEDRA , PONTEVEDRA PARA EL MUNDO , COMBARRO HORREOS , COMBARRO CRUCEROS , COLON MARISCOS , PONTEVEDRA CITY , PONTEVEDRA CITTA , PONTEVEDRA VILLE , STADT PONTEVEDRA , TURISMO RIAS BAIXAS , calciomercato , evoluzione , umana , scoperte , sportitalia , francesco , letizia , michele , criscitiello , speciale , alfredo , pedullà , 2001 , 2011 , odissea , nello , spazio , a , space , odissey , Spritz della Scienza , materia oscura , energia oscura , cosmologia , sol , solar , co ,

comments powered by Disqus

TerritorioScuola. Some rights reserved. Informazioni d'uso