Charged with designing an apartment complex to house 111 low-income families in small spaces, architects Eva Prats and Ricardo Flores decided to blur the line between public and private space to gain square footage. Prats and Flores used Italian Renaissance palaces for inspiration (even traveling to Florence to take exact measurements of the facades of the Pitti and Strozzi palaces) and created a piazza as the main focus of the complex. The residents of Edificio 111 live in apartments of a very un-palatial size- as small as 55 square meters (590 square feet)-, but what they give up in personal space they gain in community, as well as a bit of reality theater (very much in the style of Hitchcock's Rear Window). Photo credits: Duccia Malagamba (exterior); Adria Goula (interiors) Original story here: faircompanies.com

Channel: Sci & Tech Channel

Related tags:

comments powered by Disqus









TerritorioScuola. Some rights reserved. Informazioni d'uso