Shkencëtarët: Njerëzit zhduken më 2100?!

Added by | 10 yearss ago

826

Si pasojë e dëmeve që shkakton njeriu mjedisi deri në fund të këtij shekulli do të arrijë në pikën pa kthim. Biosfera e Tokës i afrohet periudhës së tranzicionit nga një sezon në tjetrin, kjo është teza kryesore e mbetjes së tokës pa njerëz deri në vitin 2100 të cilën e transmeton rezista serioze 'Nature'. 22 studiues nga 15 organizata të ndryshme shkencore ndërkombëtare, paralajmërojnë ndryshimet e shpejta klimaterike dhe humbjen e biodiversitetit. Sipas studimit,të cilin e transmeton agjencia Telegraf së shpejt do të zhduket pothuajse gjysma e ndryshimeve klimaterike që kemi sot. Ajo do të zëvendësohet me ndryshime të reja të cilat asnjë organizëm i gjallë kurrë nuk i ka përjetuar ose shijuar. Ky ndryshim do të ndodhë shumë shpejt, duke e bërë të pamundur përshtatjen e specieve dhe të ekosistemeve. Kjo nuk është ngjarja e parë kataklizmike e Tokës. Tashmë, në fakt, dihet se kanë ndodhur shtatë prej këtyre ndryshimeve: me Shpërthimi e Kambrianit 540 milionë vjet më parë, me pesë zhdukjet masive që shkatërruan rreth 90 për qind të jetës në Tokë dhe me kalimin në Epokën e Akullnajave para 12 mijë viteve. Pra, ndryshimet që e presin Tokën janë të ngjashme me ato çfarë kanë ndodhur më herët, thuhet në studimin që përcjell rezista 'Nature'. Reduktimi i sharrënajave korale si dhe fakti se Sahara para 5500 vitesh ishte fushë pjellore, janë dëshmi për këtë. Shpëtimi i vetëm që mbetet është ndryshimi i zakoneve dhe mënyra e jetesës. 22 shkencëtarët që e kanë bërë këtë studim ...

Channel:

Related tags:

comments powered by Disqus

TerritorioScuola. Some rights reserved. Informazioni d'uso